خشک کن میوه

طرز تهیه آجیل میوه خشک ورقه ای و مکعبی خانگی + نکته ها

آجیل میوه یا میوه خشک از جمله تنقلات سالم و خوشمزه ای است که قیمت تهیه ی نسبتا بالایی دارد اما با کمی دقت و حوصله می توانیم همین آجیل میوه ی خوشمزه را با هزینه ای به مراتب کمتر، در خانه تهیه کنیم …

5/5 - (9 امتیاز)

آجیل میوه یا میوه خشک از جمله تنقلات سالم و خوشمزه ای است که قیمت تهیه ی نسبتا بالایی دارد اما با کمی دقت و حوصله می توانیم همین آجیل میوه ی خوشمزه را با هزینه ای به مراتب کمتر، در خانه تهیه کنیم.

می توانید انواع میوه های مورد علاقه تان را خشک کنید. این کار محدودیت خاصی ندارد .

اما محبوب ترین میوه های خشک شده عبارتند از:

سیب، پرتقال، موز، آناناس، کیوی، توت فرنکی، خربزه ، توت، هلو، شلیل، خرمالو، آلو، گلابی، زردآلو و…

میوه ها را با آب سرد بشویید، لکه ها و خرابی ها را بگیرید. می توانید میوه ها را بصورت پوست کنده یا با پوست برای خشک کردن آماده کنید. میوه ها را به کمک اسلایسر، رنده یا یک چاقوی تیز به ورقه های هم اندازه تقسیم کنید. سعی کنید ورقه ها را هم اندازه ببرید تا مدت زمان خشک شدن برای همه برابر باشد.

حتما بخوانید:

– طرز تهیه چای ماسالا خانگی با دستور تهیه اصلی + فیلم

– طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور + نکات مهم + شناسایی روش های تقلب

نکته اول:

پرتقال در اثر خشک شدن ممکن است رگه هایی از تلخی پیدا کند. برای جلوگیری از این کار می توانید پیش از خشک شدن، ورقه های پرتقال را به محلول شکر و آب یا عسل و آب آغشته کنید.

نکته دوم:

برای جلوگیری از سیاه شدن میوه هایی مثل موز و سیب، پیش از خشک کردن، ورقه های میوه ها را در محلول مساوی آب و آبلیمو بخوابانید و بعد از چند دقیقه خارج کنید و سپس خشک کنید. (این کار را می توانید برای باقی میوه ها هم انجام بدهید. با این کار ظاهر و رنگ میوه ها تغییر شکل کمتری خواهند داشت)

روش های مختلفی برای خشک کردن میوه استفاده می شوند که در اینجا به معمول ترین آنها می پردازیم:

روش اول: استفاده از فر آشپزخانه یا اجاق گاز

می توانید برای خشک کردن میوه ها از فر استفاده کنید. برای این کار میوه های ورقه شده را روی کاغذ روغنی، در سینی فر بچینید و فر را روی کمترین دما (بین 50  تا 70 درجه) روشن کنید. می توانید از توری های مخصوص پیتزا نیز استفاده کنید.

تا زمان تبخیر شدن کامل آب میوه ها صبر کنید و بعد میوه ها را از فر خارج کرده و بعد از سرد شدن در پاکت های زیپ دار و در یخچال نگه داری کنید.

حتما بخوانید:

– طرز تهیه چای ماسالا خانگی با دستور تهیه اصلی + فیلم

– طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور + نکات مهم + شناسایی روش های تقلب

روش دوم: استفاده از دستگاه میوه خشک کن

با توجه به تنظیمات و راهنمای دستگاه، میوه ها را در سینی های دستگاه، با فاصله بچینید و دستگاه را روشن کنید.

مدت زمان مورد نیاز برای خشک کردن انواع میوه در دستگاه :

  • گیلاس: حدود12 ساعت؛
  • توت فرنگی: حدود 12 ساعت؛
  • زردآلو: حدود 12 ساعت؛
  • آلو: حدود6 ساعت؛
  • گلابی: حدود6 ساعت؛
  • هلو: حدود6 ساعت؛
  • موز: حدود6 ساعت؛
  • انواع سیب: در حدود6 ساعت؛
  • انواع انگور: حدود 8 تا 10 ساعت؛
  • پوست مرکبات: حدود 8 تا 10 ساعت؛

روش سوم: خشک کردن میوه در فضای آزاد

از صافی های استیل یا توری های مخصوص استفاده کنید. میوه ها را بچینید و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. این کار نسبت به دو روش دیگر طولانی تر است و ممکن است چند روز طول بکشد. برای جلوگیری از نشستن غبار روی میوه ها از یک گارچه یا تور نازک استفاده کنید و روی میوه ها را بپوشانید. توجه داشته باشید که باید میوه ها را زیر و رو کنید تا هر دو طرف کاملا خشک شوند.

به این ترتیب می توانید همه ی میوه ها را در همه ی فصل ها داشته باشید و از خوردن آنها لذت ببرید. همچنین می توانید از این میوه های خوشمزه در مهمانی ها و مراسم های ویژه از جمله نوروز و یلدا استفاده کنید.

مدت زمان مورد نیاز برای خشک کردن میوه در فضای آزاد :

  • گیلاس: حدود 5 روز؛
  • توت فرنگی: حدود 5 روز؛
  • زردآلو: حدود 5 روز؛
  • آلو: حدود 3 روز؛
  • گلابی: حدود 3 روز؛
  • هلو: حدود 3 روز؛
  • موز: حدود3 روز؛
  • انواع سیب: در حدود 3 روز؛
  • انواع انگور: حدود 4 تا 5 روز؛
  • پوست مرکبات: حدود 4 تا 5 روز؛