طرز-تهیه-دونات-خانگی-شیرینی-خمیر-دونات

طرز تهیه دونات خانگی + آموزش کامل

5/5 - (6 امتیاز)

در این قسمت با طرز تهیه دونات خانگی همراه ما باشید.

دونات یک نوع پیراشکی است که به عنوان یک میان وعده پر طرفدار شهرت جهانی دارد.

دونات اولین بار توسط مهاجران هلندی در آمریکا درست شده است.

اما ادعای یک قناد شانزده ساله آمریکایی هم وجود دارد که می‌گوید اولین بار او در سال 1847، تهیه دونات را در عرشه یک کشتی انجام داده است.

دونات در آمریکا به حدی محبوبیت دارد که اولین جمعه ماه ژون را روز جهانی دونات می‌نامند.

دونات خانگی با داشتن طعمی شیرین و بافتی ترد و پفکی طرفداران زیادی را در میان کودکان و بزرگسالان جذب کرده،

افراد معمولا دونات را در وعده صبحانه یا میان وعده میل می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه دونات خانگی:

  • این مقدار به شما حدودا 8 الی 9 عدد دونات خانگی خوشمزه می‌دهد.
  • شکر: چهار ق غ
  • کره به دمای محیط رسیده: پنجاه گرم
  • مخمر: یک ق چ
  • نمک:  نوک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: دو عدد
  • شیر ولرم: 1 لیوان (حدودا سیصد سی سی)
  • آرد: پانصد گرم
  • ترافل و شکلات تخته ای : برای تزیین

طرز تهیه دونات خانگی:

در مرحله اول در ظرفی مناسب نصف لیوان گرم ریخته و مخمر و یک قاشق چایی خوری شکر را به آن اضافه کنید.

مواد را به خوبی باهم مخلوط کنید.

سپس ظرف را به مدت 15 الی 30 دقیقه در محیطی گرم قرار دهید تا مواد مورد نظر حاضر شوند.

در مرحله بعد ظرفی دیگر را انتخاب کنید و تخم مرغ ها را در آن بشکنید و به خوبی هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند.

سپس سه قاشق شکر و نمک را به تخم مرغ ها اضافه کنید و به مدت سه دقیقه به خوبی مخلوط کنید.

بعد از آن کره به دمای محیط رسیده را به مواد اضافه میکنیم.

حالا موقع اضافه کردن شیر ولرم به مواد است.

پس از اضافه کردن شیر مقداری مواد را هم بزنید مخمر حاضر شده را به آن ها اضافه کنید و دوباره مدتی مخلوط کنید.

آرد را الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید.

*حتمااا آرد را کم کم اضافه کنید تا متوجه غلظت خمیر و کشسانی آن شوید.

بعد از اینکه خمیر شما به غلظت مناسب رسید آن را به تخته کار خود انتقال دهید و به خوبی ورز دهید.

تا جایی ورز دادن را ادامه دهید که خمیر چسبندگی خود را از دست بدهد و به سطح کار شما نچسبد.

خمیر را جمع کنید و به صورت گرد درآورید و آن را به ظرفی که کف آن با روغن چرب شده انتقال دهید سپس روی خمیر هم مقداری روغن بریزید.

روی ظرف را با دستمال پارچه ای تمیز بپوشانید و در محیطی گرم به مدت 45 الی 60 دقیقه فرصت دهید تا استراحت کند.

دستور-تهیه-دونات-خانگی-و-پخت-شیرینی-دونات-خانگی

طرز تهیه دونات خانگی:

خمیر بعد از طی کردن زمان استراحتش، بافتی نرم و پفکی و  کمی چسبنده خواهد داشت.

سطح کار خود را آرد پاشی کنید و خمیر را روی آن قرار دهید و شروع به ورز دادن کنید.

*روی سطح کار خود زیاد آرد نپاشید وگرنه خمیر دونات شما را سفت خواهد کرد.

سینی مناسبی را انتخاب و کف آن را چرب کنید سپس دونات ها را قالب زده و به صورت یکسان و یک اندازه در سینی قرار دهید.

بعد از قالب زدن دونات ها دوباره روی سینی پارچه تمیزی کشیده و به دونات ها حدود 30 دقیقه دیگر استراحت دهید.

تابه مورد نظر خود را انتخاب کنید و در آن مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن به خوبی داغ شود.

دونات ها را در تابه قرار دهید و اجازه دهید تا آن طرف به خوبی سرخ شود.

دونات ها را برگردانید و اجازه دهید طرف دیگرشان نیز سرخ شود.

بعد از سرخ شدن دونات ها، آن ها را کنار بگذارید تا روغن اضافیشان خارج شود.

تزیین دونات خانگی:

اگر دوست دارید دونات شکلاتی داشته باشید در آخر کار شکلات تخته را خرد کنید و در ظرفی مناسب بر روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری آب کنید.

سپس دونات های آماده شده را با شکلات و ترافل تزئین کنید. دونات شکلاتی شما آماده است. 🙂

امیدوارم که از این دستور طرز تهیه دونات خانگی بهره کافی رو برده باشید.
نوش جان