برای مطالعه قسمت اول دمنوش های عمومی طب سنتی اینجا ( قسمت اول ) را کلیک کنید.
۱۱- دمنوش گیاهی اکلیل کوهی (رُزماری):
ترکیبات: اکلیل کوهی ۱قاشق غذاخوری.
خواص: اکلیل کوهی که برخی آن را «گیاه معجزه گر» می نامند؛ طبیعتی معتدل تا گرم و ضد صفرا داشته؛ تقویت کننده کلی بدن و به ویژه اعصاب، شستشودهنده کلیه، ضد دلهره و اضـطراب، بـرطـرف کننده زکـام، آسـم و سیاه سرفه، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوانی و کمری و حل کننده سنگ های صفراوی است.
۱۲- چای گزنه:
ترکیبات: گزنه،۱قاشق غذاخوری.
خواص: گزنه، طبیعتی گرم و خشک دارد و اثر آن در کاهش قند خون، سال هاست که به اثبات رسیده است.
این گیاه، ضد صفرا و سنگ کیسه صفرا بوده؛ غلظت خون را کاسته؛ چربی خون را پایین می آورد؛ و با شستشوی کلیه، بـسـیـاری از بـیماری هایش را بهبود می دهد.
گزنه، همچنین ضد سرطان، ضد خونریزی، زیادکننده شیر مادر، برطرف کننده خستگی، ضد ریزش موی سر و مفید در درمان بیماری های پروستات است.
۱۳- چای مرزنجوش:
ترکیبات: مرزنجوش ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت گرم و اثرآرام بخش مرزنجوش بر اعصاب، آن را تبدیل به یکی از بهترین داروها در درمان میگرن کهنه، درد شقیقه ها و بسیاری از سردردهای دیگر و نیز بی خوابی نموده است.
این گیاه با اثر تـب بُر و خلط آور خود، در درمان انواع سرماخوردگی ها موثر است و در دستگاه گوارش به عنوان داروی ضد نفخ و ورم معده، ضد اسهال و اشتها آور کاربرد دارد.
۱۴- چای اسطوخودّوس:
ترکیبات: اسطوخودّوس ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم و خشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها از جمله میگرن، زکام، آسم و برونشیت، انواع روماتیسم و اگزما کاربرد دارد.
این گیاه، مُسکّن، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز و شستشودهنده کلیه است.
۱۵- چای فلوس:
ترکیبات: مغز فلوس ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت فلوس، معتدل و ضد صفراست و به عنوان یک ملین و مسهل قوی (اما با عملکردی ملایم و بی آزار)، یبوستهای مقاوم به درمان و مـزمـن را درمان می کند و بـه تـدریج، تورم امعاء و احشاء را تـسـکیـن می دهد.
فلوس، همچنین، پایین آورنده فشارخون و درمان کننده برفک دهان است.
۱۶- چای زعفران:
ترکیبات: زعفران کوبیده ۱قاشق مرباخوری.
خواص: زعفران، طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوی قلب، محرک قوای مغزی، شادی بخش، خنده آور، ضد کرم خوردگی دندان، شستشو دهنده کلیه، مقوی معده، ضدسرفه، ضدحساسیت و خلط آور است.
در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان می توان یک مثقال آن را دم کرده میل نمود اما در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کرد.
۱۷- چای نعناع:
ترکیبات: نعناع ۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت نعناع، معتدل و دارای اندکی گرمی و یک ضد اسهال و استفراغ قوی است که مقوی معده و ضد نفخ آن؛ خوشبوکننده دهان؛ آرام کـنـنده روده ها و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا و نیز مفید در درمان ناراحتی های ریوی، تـنـگی نفس، آسم و سرفه و خستگی های جسمی است.
۱۸- چای پونه:
ترکیبات: پونه ۱قاشق غذاخوری.
خواص: پونه، به لحاظ طبی، «نعناع خودرو» محسوب می شود و خواص آن مشابه نعناع است.
۱۹- چای چلتوک برنج:
ترکیبات: چلتوک برنج ۱قاشق غذاخوری.
خواص: چلتوک برنج، طبیعتی گرم دارد و سرشار از ویتامین های گروه «ب» است، از سفید شدن و ریزش موی سر پیشگیری می کند (به صورت خوراکی و ماساژ روی مو و پوست سر) و یبوسـت هـای مزمن را درمـان می کند.
استفاده از این چای برای خانم های باردار ممنوع است.
۲۰- چای گلپر:
ترکیبات: گلپر ۱ قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت گلپر، گرم و خشک بوده؛ تقویت کننده عالی حافظه و یک داروی ضـد صـرع قـوی است؛ برطرف کننده تنبلی معده، کـمـک کـنـنـده به هضم غذا، ضد انواع اسهال و اشتهاآوربوده؛ علاوه برتقویت میل جنسی، در درمان جوش و دمل نیز موثر است.
از شما سپاس گزارم برای این توضیحات عالی و خوب
عالی بود دوست عزیز
بسیار ممنون از شما